Přihlášení ERP news



Přihlaste se k odběru newsletteru ERP news, ve kterém pravidelně rozesíláme ty nejzajímavější články ze světa ERP.



Partneři webu

Kapacitní plánování jako součást Informačního systému K2

Úterý, 17 Leden 2012 16:12

kpk2_1203 Jeden z modulů Informačního systému K2 společnosti K2 atmitec – Výroba, doznal během posledního roku značného vylepšení především v oblasti kapacitního plánování. Celou škálu nových výrobních funkcí předvedl vývojový tým společnosti K2 atmitec při představení nové verze systému na říjnovém workshopu. Upgrade kapacitního plánování se zaměřil zejména na dvě oblasti, a to vizuální a funkční. Po vizuální stránce došlo například k barevnému odlišení jednotlivých výrobních stromů, operace i průvodky jsou znázorňovány graficky v čase, v kapacitním plánu jsou přehledně zobrazeny zpožděné požadavky. Plánovač je tak jednoduchým způsobem upozorněn na nutnost přeplánování výroby v případě překročení únosné normy zpoždění.

V rámci zjednodušení a rozšíření funkčnosti je možné zadávat kapacity k jednotlivým zdrojům hromadně, lze definovat kapacitní střediska, sumační zdroje, paralelní operace, vznikly další uživatelsky přívětivé funkce. Konkrétně kapacitní střediska umožňují plánování různých provozů nezávisle na sobě. Sumační zdroje zase nabízejí možnost zadat daného konkrétního zaměstnance nebo stroj až v okamžiku vytváření průvodek, případně zaměnit před zaplánováním průvodek do výroby jeden zdroj za druhý.

Uživatelé Informačního systému K2 ocení zejména funkci plánování montáže, kdy při změně počtu zdrojů definovaných pro dané operace dojde k automatickému přepočítání potřebného času, jinými slovy například při 4 pracovnících bude čas trvání operace montáže dvojnásobný než při počtu 8. Za zmínku stojí také výrazné zrychlení ukládání plánů a možnost zaplánovat operace paralelně.


 
další články o ERP

Na co se zaměřit při výběru ERP?

 

Výmluvy, proč nový ERP "nefunguje"

 

Proč neodkládat inovaci ERP