Přihlášení ERP news



Přihlaste se k odběru newsletteru ERP news, ve kterém pravidelně rozesíláme ty nejzajímavější články ze světa ERP.



Partneři webu

VSP Data sjednotila informační infrastrukturu s Byznys ERP

Úterý, 11 Červen 2013 11:55

JKR Byznys ERP VSP 1324Sjednotit svoji informační infrastrukturu a nahradit několik informačních systémů jediným moderním ERP řešením se rozhodla společnosti VSP Data, která se zabývá servisní činností v oblasti elektroniky a IT. Společnost uvažovala o novém podnikovém informačním systému, který by zastřešil klíčové firemní procesy a sjednotil obchodní procesy v oblasti logistiky, obchodu a financí. Ve výběrovém řízení byl vybrán Byznys ERP s uživatelskou úpravou, která řeší napojení na výrobní systém NAIS, zpracovaný programátory VSP Data.

Byznys ERP zajišťuje pro sklady evidované v NAIS centralizovanou správu zákazníků, číselníku sortimentu a příjem dílů.  Po zpracování servisní zakázky v systému NAIS se automaticky do Byznys ERP promítnou spotřeby dílů a případné další skladové operace jako změna lokací, přeskladnění na jiný sklad či vratka. Sklady mimo NAIS poté uživatel sleduje výhradně v rámci Byznys ERP, přičemž lze sledovat sériová čísla i lokace.

Uživatelskou úpravou byla řešena podpora exportu vydaných faktur do globálního elektronického fakturačního systému OB10, který pokrývá zasílání faktur zahraničním zákazníkům. Závěrečnou etapou implementace je nasazení  reportingových a analytických nástrojů Byznys BI a Excellent., které rozšiřují reportingové možnosti.

Mezi hlavní přínosy nasazení podnikového informačního systému Byznys ERP ve společnosti VSP Data patří provázanost jednotlivých podnikových procesů, sjednocení podnikových agend a online komunikace se systémem pro řízení servisu NAIS. V neposlední řadě je významným prvkem uživatelská otevřenost systému.


 
další články o ERP

Na co se zaměřit při výběru ERP?

 

Výmluvy, proč nový ERP "nefunguje"

 

Proč neodkládat inovaci ERP