Přihlášení ERP news



Přihlaste se k odběru newsletteru ERP news, ve kterém pravidelně rozesíláme ty nejzajímavější články ze světa ERP.



Partneři webu

America Tours začala využívat informační systém Byznys ERP

Středa, 18 Září 2013 13:56

JKR BERP 1338Společnost America Tours, specializovaný touroperátor pro cesty na americký kontinent, se rozhodla nasadit informační systém Byznys ERP od JKR. Na základě předimplementační analýzy, byly stanoveny stěžejní body a harmonogram implementace systému. Na počátku implementace bylo provedeno školení obsluhy, došlo k uzpůsobení systému potřebám společnosti tak, aby byla odstraněna doposud nadbytečná administrativa. Ke stanovenému datu proběhl kompletní převod dat ze stávajícího systému. Tento byl proveden pomocí standardních nástrojů systému BYZNYSERP a SQL Serveru.

Klíčovým bodem bylo správné nastavení systému pro sledování zakázek dle zvyku a principu společnosti America Tours.  Postupně také došlo k revizi všech stávajících procesů společnosti a tyto byly zapracovány či upraveny pro zjednodušení práce v systému. Došlo také k vytvoření převodového můstku mezi stávajícím rezervačním systémem, v rámci kterého dochází k tvorbě zálohových dokladů k prodaným zájezdům. Pomocí tohoto můstku došlo k odstranění přepisu těchto dokladů a tyto se nyní automaticky importují do systému BYZNYS.

V nejbližší době je očekávána výměna rezervačního systému za nový, který již ve svém standardu obsahuje napojení na aplikaci v systému BYZNYS ERP a to na výrazně vyšší úrovni. Importované doklady jsou poté v systému BYZNYS účtovány, stejně jako doklady ručně pořízené, a dále spravovány (sledování plateb, vzájemné zápočty, upomínky, penalizace, atd.). Následně dochází na vyhodnocování zakázek jako takových, ať již za zájezdy katalogové nebo individuálně sestavené dle přání zákazníka.

Mezi hlavní přínosy řešení Byznys ERP v America Tours patří napojení na rezervační systém, možnost propojení všech pracovišť v ČR, evidence a automatické účtování přijatých plateb a v neposlední řadě také elektronická komunikace s úřady a bankami.


 
další články o ERP

Na co se zaměřit při výběru ERP?

 

Výmluvy, proč nový ERP "nefunguje"

 

Proč neodkládat inovaci ERP