Přihlášení ERP news



Přihlaste se k odběru newsletteru ERP news, ve kterém pravidelně rozesíláme ty nejzajímavější články ze světa ERP.



Partneři webu

Helios Orange ve společnosti ÚSOVSKO

Pátek, 13 Prosinec 2013 14:08

ho usovsko 1350Koncern, jehož hlavou je akciová společnost ÚSOVSKO, dnes představuje 16 společností, které působí v mnoha oblastech podnikání, od zemědělské a potravinářské výroby, přes stavební výrobu a obchod, až po prodej automobilů. Přesto se management rozhodl pořídit do všech svých společností stejný podnikový informační systém. Od 1. ledna příštího roku bude tak již v pěti společnostech pomáhat s veškerými procesy systém HELIOS Orange. Další společnosti koncernu budou následovat. Hlavním požadavkem při výběru systému pro jednu z dceřiných společností,  ÚSOVSKO FOOD, byla podpora potravinářské výroby. Systém HELIOS Orange byl uveden do ostrého provozu od ledna 2013, přičemž dílčí implementační práce byly realizovány v průběhu roku 2013. Vedle řízení potravinářské výroby bylo mezi hlavními požadavky především zachování již existujícího řešení mobilních obchodníků (systém Hamilton) a skladníků (Barco).

Již v průběhu přípravy zavedení systému se otevřela otázka možné další spolupráce při zavedení jednotného ERP do celého koncernu, neboť implementace v ÚSOVSKO FOOD byla vnímána jako pilotní pro celou skupinu.

V průběhu jara 2013 se začalo jednat o možnostech nasazení systému HELIOS Orange do dalších dvou společností - FORTEX-AGS a ÚSOVSKO SK.


 
další články o ERP

Na co se zaměřit při výběru ERP?

 

Výmluvy, proč nový ERP "nefunguje"

 

Proč neodkládat inovaci ERP