Přihlášení ERP news



Přihlaste se k odběru newsletteru ERP news, ve kterém pravidelně rozesíláme ty nejzajímavější články ze světa ERP.



Partneři webu

Aimtec uvedl novou generaci svého řešení Sappy

Čtvrtek, 11 Červen 2020 15:01

SappySpolečnost Aimtec uvedla novou generaci svého oborového řešení na bázi SAP ERP. Nová produktová řada se jmenuje Sappy4x4 a k jejímu vývoji prý přispěly především požadavky firem na integraci nových technologií a pokročilejší automatizaci. Sappy4x4 vychází ze zavedených odvětvových šablon SAP pro automotive a výrobní společnosti, ale nabízí také speciální add-ony pro skladové hospodářství, řízení výroby a kontrolu kvality obohacené o nové funkce pro S/4HANA a integraci pokročilých technologií. Přestože je Sappy4x4 novinkou, Aimtec už má za sebou první projekty implementace u zákazníků.

Hlavním účelem řešení Sappy je efektivní a jednoduché využití standardních SAP funkcí pro výrobní a logistické společnosti. Nová generace Sappy4x4 přináší všechny výhody systému SAP S/4HANA a zároveň si zachovává konfigurovatelnost pro přizpůsobení procesům v automotive průmyslu (SappyCar) nebo ve výrobních firmách (SappyManufacturing). Úpravy se dočkaly i add-ony pro řízení skladových operací (SappyWMS), sběr dat o výrobě a její řízení (SappyMES) a pro měření, řízení a vyhodnocování kvality (SappyQMS).

„Přípravě na novou generaci SAP S/4HANA i našich Sappy produktů se věnujeme již dva roky. Nyní jsme ve fázi, kdy jsme první projekty spustili a další jsou v přípravě. Věříme, že Sappy4x4 v sobě kloubí tři základní vlastnosti: připravenost na SAP S/4HANA, na trendy Průmyslu 4.0 a také flexibilitu a konfigurovatelnost našich řešení, pro které jsou naše produkty oceňované u zákazníků, včetně globálních korporací,“ vysvětluje Jan Kratochvil, SAP Solutions Director společnosti Aimtec.

Nejdůležitější změnou, kterou přináší nová generace Sappy produktů, je nová architektura, resp. jádro. Umožňuje spuštění Sappy4x4 jak na původní verzi SAP ERP 6.0, tak na SAP S/4HANA. Díky nové architektuře běží veškeré transakce stejně na jakémkoli přístroji (počítač, průmyslový tablet, mobil, skener), protože zobrazovací/komunikační vrstva je zcela oddělena od jádra (běhu transakce).

Sappy4x4 přináší také několik nových nadstandardních funkcí, jako jsou například:

  • focení pomocí mobilního terminálu a automatické uložení fotografií do SAP,
  • podepisování pomocí mobilního terminálu a automatické zpracování podpisu a návazných transakcí (například tisk dodacího listu),
  • využití barevných témat pro zjednodušení skladových procesů.

Mohlo by vás zajímat:
 
další články o ERP

Na co se zaměřit při výběru ERP?

 

Výmluvy, proč nový ERP "nefunguje"

 

Proč neodkládat inovaci ERP