Exkluzivní partner sekce

Přihlášení ERP news



Přihlaste se k odběru newsletteru ERP news, ve kterém pravidelně rozesíláme ty nejzajímavější články ze světa ERP.



Partneři webu

I.D.C. Holding přechází na IFS Aplikace verze 7.5

Úterý, 05 Duben 2011 12:32

ifs_aplikace_idc_1114I.D.C. Holding používá IFS Aplikace pro plánování a řízení výroby již od roku 2004. Aplikace pokrývají nejen procesy výroby, ale i ekonomiku, logistiku, SCM, workflow management a řízení kvality v mateřské společnosti na Slovensku i v dceřiných společnostech v Maďarsku, Polsku a České republice. Na základě zkušeností a výsledků, kterých společnost v posledních pěti letech dosáhla, se management rozhodl pro další rozvoj IFS Aplikací a pro upgrade na novou verzi 7.5. v modulech Výroba, Distribuce, Finance, Řízení jakosti, Řízení projektů a Správa dokumentů. Hlavními přínosy nové verze v modulu Finance jsou flexibilita v účetních operacích a statistikách, možnost tvorby různých typů faktur v různých měnách, řízení cash-flow (Cash Box funkcionalita). V modulech Výroba a Distribuce lze lépe sledovat a řídit náklady na materiál, skladové zásoby, sezonní výrobu, marketingové kampaně či vytvářet logistické clustry v řetězci SCM.

Implementace nové verze 7.5 by měla trvat přibližně 10 měsíců. Kompletní přechod na novou verzi chce společnost realizovat v rámci účetního období, a to bez změny počtu uživatelů. Cílem upgradu je zvýšit kompatibilitu systému na celosvětovou úroveň a zavést funkcionalitu pro režim MultiSite přímo v jádru aplikace. Nová verze 7.5 tak bude zajišťovat potenciál pro globalizaci řízení procesů v rámci společností ve skupině I.D.C. Holding.

Informační systém IFS Aplikace se pro společnost stal zdrojem konkurenční výhody a základem pro další rozvoj podnikové informatiky, umožnil spolupráci v dodavatelském řetězci, zlepšil řízení zásob. Umožňuje řídit náklady dceřiných společností, dokáže stanovit přesné náklady a výnosy konkrétní objednávky hned po vyprodukování výrobku. Hlavní přínos vidí firma také v podpoře spolupráce s dodavateli a odběrateli. IFS Aplikace pomáhají snižovat vstupní náklady na zásoby a řídit zásoby výrobků. SCM funkcionalita v IFS Aplikacích umožnila dosáhnout snížení cen obalů o několik procent, a to konkrétně propojením údajů plánu prodeje s plánováním výroby. Na základě plánování výroby a prodeje zasílá společnost dodavatelům obalů prognózy spotřeby. Včasné a přesně vypočítané údaje z IFS Aplikací si dodavatel vyhodnotí a lépe rozloží plán výroby a díky tomu může pro firmu obalový materiál vyrobit levněji.


 
další články o ERP

Na co se zaměřit při výběru ERP?

 

Výmluvy, proč nový ERP "nefunguje"

 

Proč neodkládat inovaci ERP